Med lanseringen av biometrisk innlogging i BankID-appen vil mange få en bedre brukeropplevelse. Det innebærer at du på stadig flere brukersteder kan bruke ansiktsgjenkjenning, fingeravtrykk eller PIN-kode, i stedet for å taste inn passord. Mens en innlogging med BankID på mobil tar rundt 30 sekunder, vil det ta under 10 sekunder å logge inn med BankID-appen ved bruk av ansikt, finger eller PIN-kode.

Skal bli mer utbredt enn passord

Raskere BankID vil bli mer og mer utbredt med tiden. Ambisjonen er at du i framtiden skal kunne bruke innlogging med ansikt, finger eller PIN-kode i de aller fleste tilfellene. Dette vil med andre ord i stor grad erstatte dagens bruk av passord. Unntaket er situasjoner som krever ekstra sikkerhet, for eksempel ved større transaksjoner og e-signeringer, som når du skal signere dokumenter ved boligkjøp.

Utrullingen av raskere BankID hos brukerstedene vil skje gradvis, og du vil fortsatt oppleve at du må bruke passord i mange tilfeller en god stund framover. Det er heller ikke et krav å benytte den nye tjenesten, men det anbefales fordi det gir en enda bedre og raskere brukeropplevelse.

Noen BankID-brukere har allerede klargjort appen sin for innlogging med ansikt, finger eller PIN. Disse vil få automatisk tilgang til tjenesten når den nå rulles ut. Dersom du ikke har klargjort appen for raskere BankID ennå, kan du aktivere tjenesten ved å følge stegene nedenfor.